Dongguan Xinbo Hardware Products Co. LTD

Nyheter

Hur man väljer fjädermaterial
Släpp tid: 2022-08-25 10:44:17  träffar: 17

Fjäderapplikationen är bred, fjäderanvändningen är mycket bred, kan användas för att lagra energi, vibrationsreduktion, kraftmätning etc. I mekaniska och elektriska produkter finns det olika typer av speciella-formade fjädrar. För att säkerställa att fjädern kan fungera tillförlitligt bör dess material möta hög hållfasthet och avkastning. Därför är valet av fjäderbearbetningsmaterial mycket viktigt.



Del ett: Gemensamma material

1. Musicwire

Pianowire, kolstål. Utmärkt lindningsförmåga, korrosionsbeständighet, hög draghållfasthet, utmärkt formbarhet och duktilitet, utmärkt kvalitet och stabilitet.


2. 65Mn kolståltråd

Jämfört med kolfjäderstål har 65Mn fördelarna med god härdbarhet och hög hållfasthet; Nackdelen är lätt att spricka och varm spröd efter släckning. Men eftersom priset är billigt, så används maskinen ofta för att tillverka en mängd olika små tvärsnitt platt fjäder, spolfjäder, urverk fjäder, etc., kan också göra ventilfjädrar, fjäderringar, stötdämpare och kopplingsrör, bromsfjädrar, etc.


3. nickelage hög kolståltråd

Hög korrosionsbeständighet, hög lödprestanda, förbättrad hårdhet, god kemisk stabilitet, god elektrisk ledningsförmåga.


4. Tråd av kolstål

Ju högre kolinnehåll i stål, desto högre hårdhet, styrka och slitstyrka efter värmebehandling. Högkolstål har hög hållfasthet och låg duktilitet.


5. 304 tråd av rostfritt stål

304 Prestanda är bättre än 430, billigare än 316, allmänt använd i livet. Blyfri 304 yta och korrosionsbeständighet är bra, behöver inte gå igenom plätering och annan ytbehandling. Värmebeständighet, låg temperaturstyrka och mekaniska egenskaper. Lämplig för luft och ånga, lätt att svetsa. (316 lämplig för kustnära CI-kloridjon)



Del två: Klassificera efter små, medelstora och stora

Valet av fjädermaterial bör baseras på fjäderbelastningens art, spänningstillstånd, spänningsstorlek, arbetstemperatur, miljömedier, livslängd, kraven på ledande och magnetisk ledningsförmåga, processprestanda, materialkälla och prisfaktorer att bestämma.


Vid fastställandet av materialsektionens form och storlek bör prioritet ges åt valet av seriestorlek som föreskrivs i kinesiska standarder och ministerstandarder och valet av icke--Standardseriespecifikationer för material bör undvikas.


Medel och liten fjäder, spiralsträckfjäder, bör prioritera behandling av ståltråd, blybad och annan varm kalldragen ståltråd och oljesläckning härdat ståltråd, med hög hållfasthet och god ytkvalitet, utmattningsförmåga är högre än vanlig släckning härdat ståltråd, enkel bearbetning, god teknik, stabil kvalitet.


Kolfjäderstål tråd och piano ståltråd efter kalldragning producerar stor restspänning, bearbetningsfjädrar, det finns en stor restspänning, efter härdningsstorlek förändring är det svårt att kontrollera storleken. Oljekämpning härdad ståltråd är i ståltråden dras till den angivna storleken efter moduleringsbehandling, i princip ingen kvarvarande spänning finns, bildar fjäder efter lågtemperaturhärdning, storleksförändring är mycket liten, stabiliteten är bättre än kalldragning förstärkt ståltråd.


Stora och medelstora-dimensionerad fjäder, för belastningsgraden och hög spänning bör väljas kalldraget material eller kalldraget efter slipning av stål. För fjädrar med låg belastning och belastning kan varmvalsat stål väljas.



Huvudtips: 


1. Vårmaterialeval, bör vi vara uppmärksamma på stålets härdbarhet. Om sektionen av fjädermaterialet är släckt och graden av släckning är mycket viktigt för fjäderns massa.

 A) med fjädern själv som ledare för val av elektrisk fjäder eller fjäder material i en våt arbetsmiljö, bör vi vara uppmärksam på stålets härdbarhet. Om sektionen av fjädermaterialet är släckt och graden av släckning är mycket viktigt för fjäderns massa. B) med källan själv som ledare för elektrisk källa eller i fuktighet i varierande förhållanden, såsom vatten (inklusive havsvatten), ångkällsmiljö, väljer vanligtvis koppar och guld material. 2. fjäder som arbetar i syrakontakt och andra frätande medier, väljer vanligtvis korrosionsbeständiga material såsom rostfritt syra resistent stål eller nickellegering. För fjädern som används i allmänna miljöförhållanden väljs vanligt fjäderstål. Efter att ha gjorts in i fjädern, anti

 

 rostbeläggning eller galvanisering (galvanisering, kadmiumplätering, kopparplätering) utförs på dess yta för att förhindra korrosion. Fjädern som används i väginstrument och instrument, för att uppfylla dess noggrannhet påverkas inte av temperaturförändringar, väljer vanligtvis den elastiska modulen och expansionskoefficienten för liten förändring av konstant elastisk legering. ②


②-②-②



Tidigare: Uppgifter om fjädern

Nästa: 2022 XinboSpring\\\'s nationella ...